Nederlands elftal verandert van shirtkleur tijdens jubileumduel Van Gaal
Oranje in voorbereiding op Chili

Nederlands elftal verandert van shirtkleur tijdens jubileumduel Van Gaal

20-06-2014 20:23

Het Nederlands elftal speelt maandag voor het eerst op het WK in het oranje. Het elftal van Louis van Gaal voetbalt tegen Chili met een oranje shirt, oranje broek en oranje kousen.

De spelers van Chili zijn in São Paulo geheel in het wit gestoken. Oranje speelde de eerste duels op het WK met Spanje (5-1) en Australië (3-2) in het blauwe uittenue. Oranje voetbalt tegen Chili in de Arena de São Paulo, die plaats biedt aan 65.000 toeschouwers. In dit stadion worden op het WK vier groepsduels, een achtste en en halve finale afgewerkt.

Van Gaal
Louis van Gaal leidt maandag tijdens het WK-duel tussen Oranje en Chili voor de 25e keer sinds zijn terugkeer een wedstrijd van het Nederlands elftal. Hij won vijftien keer, speelde zeven keer gelijk en verloor twee keer. Tijdens zijn eerste termijn als bondscoach leidde Van Gaal tussen september 2000 en november 2012 al veertien duels van Oranje.

Jeremain Lens staat eveneens voor een jubileum bij het Nederlands elftal. De aanvaller is nog een wedstrijd verwijderd van zijn 25e interland. De Amsterdammer maakte op 11 augustus 2011 zijn debuut tijdens een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Oekraïne (1-1).