Swart kan rekenen op Eindhovens belletje: 'Deden we ook toen Ajax laatste stond'

Swart kan rekenen op Eindhovens belletje: 'Deden we ook toen Ajax laatste stond'

26 april - 11:48
77

Willy en René van de Kerkhof komen superlatieven tekort voor de prestaties van PSV dit seizoen. De PSV-iconen hopen dat er geen leegloop in Eindhoven zal plaatsvinden komende zomer.

"Het staat buiten kijf dat we dit jaar de sterkste ploeg hebben", steekt René van wal tegenover De Telegraaf. De oud-voetballer vindt dat trainer Peter Bosz fantastisch werk heeft geleverd. "Hij heeft zijn manier van voetballen geweldig overgebracht. Voor het PSV van de eerste seizoenshelft geldt dat ik nog nooit zo’n goed PSV heb gezien buiten ons team uit 1978 en het team van 1988, dat de Europa Cup I heeft gewonnen." Door de uitstekende prestaties mag PSV zich voor het eerst sinds officieus kampioen noemen sinds 2017-18. "Een club als PSV mag natuurlijk nooit vijf jaar op rij geen kampioen worden. Dat is gewoon veel te lang", aldus Willy.

Onder de spelers valt vooral Luuk de Jong op bij de broers. "Luuk is de belangrijkste speler in het elftal", aldus Willy. "Niet alleen omdat hij veel scoort en captain is, maar hij sjouwt onvermoeibaar, is overal op het veld en geeft daarmee het goede voorbeeld aan het team. Hij heeft een geweldig seizoen. Hij heeft nu evenveel goals gemaakt in de Eredivisie als Sjaak Swart", klinkt het. Inmiddels is De Jong door zijn goal tegen Heerenveen Swart voorbij. De Ajax-legende kan rekenen op een belletje. "We hebben hem ook gebeld toen Ajax laatste stond. Sjaak pakte op met ’Kut Kerkhof, wegwezen’. Een beetje humor hoort erbij."

'Dan breng ik Bakayoko persoonlijk weg'
Door het succes van PSV is het aannemelijk dat er komende zomer de nodige spelers gaan vertrekken. Dat realiseren de broers zich maar al te goed. "Het succes vasthouden is het allermoeilijkste wat er is. Als we Johan Bakayoko voor 60 of 70 miljoen euro kunnen verkopen, dan breng ik hem persoonlijk weg", aldus Willy. "Strik erom en wegwezen voor zulke bedragen", haakt René in. "Alleen Jerdy Schouten en Joey Veerman moet PSV echt niet laten gaan", vindt Willy. "Als je volgend jaar nog een as hebt met Schouten, Veerman en Luuk de Jong, dan gaat PSV het weer geweldig doen. En PSV zal zich moeten versterken in de verdediging."