Krul wijst speculaties van de hand: We moeten hem scherp houden
Oranje-goalie groeit uit tot held in Nederland

Krul wijst speculaties van de hand: "We moeten hem scherp houden"

06-07-2014 20:40
4

Tim Krul wist in de WK-wedstrijd tegen Costa Rica als late invaller twee strafschoppen te stoppen. Daarmee groeide hij uit tot de absolute held van Nederland, maar in de halve finale tegen Argentinië zal diens rol vermoedelijk niet veranderen.

"Er is geen jaloezie. Jasper is onze nummer één. We moeten hem scherp houden", verzekerde Krul, geciteerd door Voetbal International. De doelman van Newcastle United deed er alles aan om zijn tegenstanders uit het ritme te halen, maar naar eigen zeggen op een sportieve manier. "Het enige dat ik tegen ze zei is dat ik wist waar ze gingen schieten. Ik heb ze niet uitgescholden, dus ik heb niets verkeerd gedaan. Ik ben er trots op dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren."

Krul verving Cillessen in de laatste minuut van de verlenging met het oog op de strafschoppenserie. "We trainen dagelijks en de bondscoach heeft voor Jasper gekozen, maar ik ben er trots op dat hij me in de kwartfinale heeft ingezet. Ik hoorde pas vlak voordat we naar de bus gingen van het plan. Frans Hoek (keeperstrainer, red.) vroeg me het voor mezelf te houden omdat we het hopelijk binnen negentig minuten zouden beslissen."