FC Twente laat jeugdige aanvaller vertrekken naar derde Bundesliga

FC Twente laat jeugdige aanvaller vertrekken naar derde Bundesliga

01-09-2014 18:46
0

Tim Hölscher maakt per direct, op huurbasis, de overstap van de Eredivisie naar de derde Bundesliga. De aanvaller van FC Twente speelt vanaf nu zijn wedstrijden voor Chemnitzer FC, meldt de club uit Enschede via de officiële website.

In 2008 arriveerde Hölscher bij FC Twente waar hij werd opgenomen in de voetbalacademie. In de daaraan voorafgaande periode kwam hij uit voor jeugdteams van SG Gronau en Schalke 04. De aanvaller (19) maakte op 25 november 2012 zijn debuut in de Eredivisie tegen PEC Zwolle (2-2).

Hölscher kwam tot op heden tot achttien competitiewedstrijden voor FC Twente en drie Europese confrontaties. Het laatste seizoen speelde hij vooral zijn duels in de Jupiler League voor Jong FC Twente. Voor deze ploeg was hij goed voor tien doelpunten.

Chemnitzer FC is momenteel de trotse koploper in de derde Bundesliga. De ploeg behaalde tot dusver veertien punten uit zeven gespeelde wedstrijden. Hölscher treft bij zijn tijdelijke werkgever een voormalig ploeggenoot in de persoon van Nils Röseler.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!