Weinig problemen voor Eredivisie-clubs, Zwolse titelverdediger wel moeizaam

24-09-2014 21:50

Titelhouder PEC Zwolle heeft zich woensdagavond met een moeizame zege geplaatst voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van trainer Ron Jans versloeg op eigen veld FC Oss, de nummer dertien van de Jupiler League, met 3-2.

Jesper Drost opende na ruim een half uur de score voor de Zwollenaren. Nog voor de rust maakte Rick Stuy van den Herik gelijk namens de Brabanders. In de slotfase leek PEC door doelpunten van Tomas Necid en opnieuw Drost binnen drie minuten het duel te beslissen (3-1).

Istvan Bakx sloeg echter snel weer terug (3-2), waardoor het toch nog aardig spannend werd. De gelijkmaker bleef de thuisploeg echter bespaard.

Eredivisie laat zich niet verrassen
SC Cambuur won met 4-0 bij FC Den Bosch. Alle Friese treffers vielen in het laatste halfuur. Mart Dijkstra scoorde twee keer. Erik Quekel moest bij de thuisploeg in de zeventigste minuut naar de kant.

AZ moest in Echt tegen de amateurs van EVV genoegen met een minieme zege (0-1). Thom Haye maakte in de 27e minuut het doelpunt. FC Groningen won in en tegen Barendrecht met 4-1.