PSV-talent hoopte vurig op Ajax: Dat zou mooi zijn, hebben we hen meteen gehad
Hendrix ziet bekerwens niet in vervulling gaan tijdens loting

PSV-talent hoopte vurig op Ajax: "Dat zou mooi zijn, hebben we hen meteen gehad"

26-09-2014 10:01
12

PSV werd donderdag tijdens de loting voor de derde ronde van de KNVB Beker gekoppeld aan Almere City FC. Verdediger Jorrit Hendrix zag het liefst Ajax uit de koker rollen, maar de Amsterdammers gaan op bezoek bij de amateurs van Urk.

Hendrix reageerde stellig op de vraag wie hij het liefst wilde treffen in de volgende ronde van het bekertoernooi. "Ajax. Dat zou mooi zijn, dan hebben we hen meteen gehad", zei de verdediger in gesprek met Metro. De reactie van Hendrix geeft aan dat het met het zelfvertrouwen wel goed zit in Eindhoven. De voornaamste uitdager van Ajax heeft z'n zaakjes aardig voor elkaar, zo bleek donderdag ook in het bekerduel met FC Utrecht (2-0).

Al na achttien minuten spelen bereikte PSV de relatief veilige marge. De thuisclub besloot de druk wat van de ketel te halen en zette pas tegen het einde van de wedstrijd opnieuw aan. "Het is onmogelijk om negentig minuten lang druk te zetten. We probeerden dat vorig jaar en iedereen weet hoe dat seizoen verliep", zegt Hendrix in de krant. De goede vorm waar de club in steekt doet de verdediger niet dromen.

Ajax kent een moeizame seizoensstart, terwijl Feyenoord in een sportieve crisis verkeert. Wanneer PSV nu ook nog wat makkelijker gaat scoren, dan kan de club al vroeg in het seizoen een grote slag slaan. "Daarover is het nog te vroeg om te oordelen. Dat hebben we wel geleerd van vorig jaar. Maar het ziet er allemaal goed uit. Natuurlijk zullen we nog wel een keer verliezen, maar niet achter elkaar", aldus Hendrix.