Twente-aankopen maken goede indruk: Hij wil tien van de tien keer beslissend zijn

Twente-aankopen maken goede indruk: "Hij wil tien van de tien keer beslissend zijn"

15-10-2014 14:34
0

Met Jesus Manuel Corona zijn de nodige fouten gemaakt, maar over de aankopen van afgelopen zomer is Alfred Schreuder wel te spreken. Kasper Kusk, Kamohelo Mokotjo, Hakim Ziyech en Darryl Lachman maken een goede indruk op de trainer.

"Mokotjo heeft nu al meer assists achter zijn naam staan dan in het hele vorige seizoen bij PEC Zwolle", roemt Schreuder één van zijn aanwinsten. "Zijn aanpassing is geruisloos verlopen, al geeft hij wel aan dat het tempo hier op de trainingen veel hoger ligt. Hij heeft meer moeite om te herstellen. En toch willen we dat hij meer gaat doen. Daar moeten we dus een goede aanpak in zien te vinden."

Ook Ziyech ontwikkelt zich zoals gehoopt. "Hij werkt hard en als je de laatste wedstrijden tegen AZ en FC Utrecht terugkijkt, zie je dat hij steeds beter begrijpt wat we willen. Van de tien passes die hij geeft, wil Hakim tien keer beslissend zijn. Soms is een simpele bal over tien meter de beste oplossing."

Lachman en Kusk hadden het aanvankelijk iets moeilijker. "Darryl zie je langzaam beter worden na een moeilijke periode. Ook hij heeft moeite gehad met het tempo en de intensiteit." En over Kusk: "Van hem verwacht ik veel als hij terug is van zijn blessure. Hij is een gemakkelijke voetballer, begon ook sterk bij ons. Wel moet het rendement van zijn acties omhoog."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie