Als je mee wil doen om de titel moet je ook in uitwedstrijden drie punten pakken
"Als je een kampioen wil zijn, dan moet je duels zoals tegen Stoke City winnend afsluiten"

"Als je mee wil doen om de titel moet je ook in uitwedstrijden drie punten pakken"

02-01-2015 13:06

Louis van Gaal vindt dat Manchester United beter moet presteren in uitwedstrijden om nog mee te kunnen doen in de strijd om het kampioenschap. Tegen Stoke City (1-1) breidde United zijn ongeslagen reeks uit met tien duels, maar het ging wel om een gelijkspel.

"Als je mee wil doen om de titel dan moet je ook in uitwedstrijden drie punten pakken en op dit moment is dat niet het geval bij Manchester United", vertelt de Nederlandse coach in de Engelse media. "We verliezen niet, maar slagen er ook niet in om te winnen. Als je een kampioen wil zijn, dan moet je duels zoals tegen Stoke City winnend afsluiten."

Mark Hughes, eindverantwoordelijke bij Stoke, baalde flink van het gelijkspel. In de ogen van de oefenmeester werd zijn ploeg twee zuivere strafschoppen onthouden. "Bij het eerste moment maakte Smalling hands. De scheidsrechter stond op nog geen vijf meter. Daarna probeerde Geoff Cameron een bal van dichtbij binnen te tikken, maar werd hij neergehaald. Vanuit ons oogpunt waren het twee duidelijke strafschoppen."