Bony wacht op bevestiging van Premier League-clubs: Gesprekken gaande
Spits is op weg naar Manchester City

Bony wacht op bevestiging van Premier League-clubs: "Gesprekken gaande"

10-01-2015 22:54

Swansea City-manager Garry Monk weerspreekt dat Wilfried Bony definitief naar Manchester City verkast. De landskampioen is concreet geïnteresseerd in de oud-Vitessenaar, maar een akkoord is vooralsnog niet bereikt.

Manchester City wil ruim dertig miljoen euro uitgeven aan Bony en alleen een persoonlijk akkoord zou nog een potentieel obstakel zijn, maar Swansea zou nog geen permissie hebben gegeven. Een paar miljoen euro vormt naar verluidt nog een spel op de onderhandelingstafel. "De gesprekken zijn gaande. Dat is vergelijkbaar aan het begin van de week", liet Monk weten aan de Engelse pers.

"Beide clubs zijn met elkaar in gesprek om de plooien glad te strijken. Het is op dit moment nog niet honderd procent klaar en verder kan ik er weinig over zeggen", aldus Monk, die Bony in deze periode sowieso niet kan gebruiken. De topschutter is met Ivoorkust naar de Afrika Cup vertrokken en speelde zaterdag dus niet mee.

De club uit Wales speelde met 1-1 gelijk tegen West Ham United. Bafétimbi Gomis, de vervanger van Bony, zorgde voor de gelijkmaker. "Dat verdiende hij ook", zei de manager.