Van stukadoor naar Engelse 'superster': Mensen kijken echt tegen je op

Van stukadoor naar Engelse 'superster': "Mensen kijken echt tegen je op"

Gepubliceerd: zaterdag 28 februari 2015 om 10:58za 28-02-2015 om 10:58

Kevin van Veen is binnen afzienbare tijd uitgegroeid van 'mister nobody' naar een held in Engeland. De aanvaller stapte deze winter over van FC Oss naar het Engelse Scuntorphe United uit de League One. En daar is hij inmiddels dé man.

"De fans waren al weg van me voordat ik überhaupt een bal had aangeraakt", laat Van Veen optekenen door De Telegraaf. Hij wordt op straat constant aangesproken. "Ik geniet daar wel van, hoor. Hier in Engeland ben je als voetballer heilig en kijken de mensen echt tegen je op."

"Maar ik blijf lekker normaal doen en neem alle tijd voor de fans. Ze willen dolgraag handtekeningen en foto’s. Als ik boodschappen ga doen weet ik al dat het raak is. Dat vind ik alleen maar leuk en doe ik graag", aldus de aanvaller.

Van Veen stelt dat het 'snel gegaan is' en dat het niveau van de League One een stuk hoger is dan de Jupiler League. Een bijkomend voordeel: "Ik speel hier in veel grotere stadions en de fans zijn zó gepassioneerd. Dat is niet normaal. Ze geven alles voor het spelletje en gaan tijdens een wedstrijd helemaal door het dolle. Dat geeft zo’n lekker gevoel."

"Bij mijn basisdebuut tegen Swindon Town scoorde ik in de zeventigste minuut met een lobje. Toen ging het helemaal los", jubelt voormalig stukadoor Van Veen. Zijn leven lijkt niet te vergelijken met dat van zijn teamgenoten: "Als je hoort waar die jongens hun opleiding hebben genoten: Chelsea, Manchester United, Manchester City… Dat is best apart."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws