In het kort: Dortmund bijt zich stuk, titelkoorts loopt op bij Juventus

In het kort: Dortmund bijt zich stuk, titelkoorts loopt op bij Juventus

14-03-2015 20:34
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dortmund bijt zich stuk
Voor de tweede week op rij heeft Borussia Dortmund genoegen moeten nemen met een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg van trainer Jürgen Klopp beet zich zaterdag in het eigen Signal Iduna Park negentig minuten lang stuk op 1. FC Köln, net zoals vorige week op bezoek bij Hamburger SV (0-0). Dortmund blijft met 30 punten uit 25 wedstrijden hangen op de tiende plaats van de Bundesliga.

Borussia Dortmund moet woensdag voor eigen publiek proberen Juventus te verslaan in de achtste finale van de Champions League. De eerste confrontatie werd drie weken geleden in Turijn met 2-1 gewonnen door de 'Oude Dame', wat betekent dat de Duitsers tijdens de return in principe aan één doelpunt genoeg hebben om de kwartfinales te halen.

Juventus op koers voor titel
Juventus is zaterdag weer een stapje dichter bij titelprolongatie in Italië gekomen. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri boekte op Sicilië een benauwde overwinning op Palermo: 0-1. Alvaro Morata maakte na zeventig minuten het enige doelpunt. Juventus kwam daardoor in de Serie A op 64 punten, veertien meer dan AS Roma dat maandag nog tegen Sampdoria speelt. De Oude Dame gaat woensdag in de achtste finale van de Champions League op bezoek bij Borussia Dortmund. De Italiaanse kampioen verdedigt in Duitsland een voorsprong van 2-1.

Arveladze laat Donk en Babel achter
Ryan Donk en Ryan Babel moeten het vanaf heden stellen zonder trainer Shota Arveladze. De oefenmeester is vertrokken als trainer van Kasimpasa, dat geen al te beste resultaten boekte. Slechts één van de voorbije acht duels werd gewonnen. Kasimpasa staat momenteel op de negende plek in de Turkse Süper Lig. Arveladze was tweeënhalf jaar de coach van de Turkse club.

Real heeft Ramos terug
Real Madrid kan zondag in de thuiswedstrijd tegen Levante weer rekenen op Sergio Ramos. De Spaanse verdediger is fit verklaard nadat hij begin februari een hamstringblessure opliep. De international is opgenomen in de selectie voor de competitiewedstrijd. De terugkeer van de ervaren verdediger komt coach Carlo Ancelotti goed uit. De Italiaan ligt onder vuur bij de eigen aanhang na wisselende optredens van de laatste weken. "Sergio gaat ons helpen. Hij heeft persoonlijkheid en karakter en iedereen is blij dat hij er weer bij is", aldus Ancelotti. Ook Luka Modric, die dinsdag zijn rentree maakte tegen Schalke 04, is opgenomen in de selectie. De Kroaat stond ruim vier maanden aan de kant vanwege een lieskwetsuur. James Rodriguez ontbreekt nog wel.

Arsenal wint, twee assists Bacuna
Arsenal heeft zaterdag West Ham United verslagen. De Londense formatie won voor eigen publiek met 3-0, dankzij doelpunten van Olivier Giroud, Aaron Ramsey en Mathieu Flamini. Giroud trof vlak voor rust doel, terwijl Ramsey de voorsprong diep in de tweede helft verdubbelde. Flamini tikte daarna ook nog de derde treffer binnen. Door de zege behoudt Arsenal de derde plek op de ranglijst. Die geeft aan het einde van het seizoen recht op plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Concurrent Manchester United, dat vierde staat, speelt zondag tegen Tottenham Hotspur.

Aston Villa boekte een opzienbarend ruime zege bij Sunderland. De formatie had het hele seizoen pas vier keer gescoord in uitduels, maar verdubbelde dat aantal zaterdag al voor rust: 0-4. Leandro Bacuna was met twee assists, allebei op Christian Benteke, van grote waarde. Gabriel Agbonlahor maakte de twee andere doelpunten. Na rust werd niet meer gescoord in Sunderland. West Bromwich Albion won thuis nipt van Stoke City: 1-0. Hekkensluiter Leicester City pakte thuis tegen Hull City een punt: 0-0. 

Atlético morst punten door nieuw gelijkspel
Voor Atlético Madrid raakt prolongatie van de Spaanse titel steeds verder uit beeld. De ploeg van trainer Diego Simeone moest zaterdag voor de derde competitiewedstrijd op rij genoegen nemen met een gelijkspel, dit keer op bezoek bij Espanyol: 0-0. Daarmee mochten de Madrilenen nog blij zijn, want ze speelden de hele tweede helft met tien man. Verdediger Miranda kreeg op slag van rust de rode kaart, voor het uitdelen van een elleboogstoot.

Atlético Madrid is door het derde gelijkspel op rij gezakt naar de vierde plaats in de Primera División, nog achter Valencia dat vrijdag won van Deportivo la Coruña (2-0). De Spaanse kampioen heeft zes punten achterstand op koploper FC Barcelona, dat zaterdag op bezoek gaat bij Eibar. Real Madrid heeft vijf punten meer dan de stadgenoot, Valencia staat één punt voor.

Dikke schorsing Jansen
Anco Jansen heeft een schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, aan zijn broek gekregen voor de natrappende beweging richting naamgenoot Jochem Jansen. Dat gebeurde in het duel tussen FC Oss en Roda JC Kerkrade (1-0 nederlaag). Roda-speler Jansen kreeg in de 89e minuut direct rood. Onlangs kwam hij al in het nieuws door een vermeend spuugincident. Daarvoor werd hij vrijgesproken. Roda heeft de schorsing voor de nieuwe rode kaart geaccepteerd.

Weer rugdekking Stevens
Huub Stevens zit niet lekker op de trainersstoel van VfB Stuttgart. Na de nederlaag tegen Bayer Leverkusen (4-0) moest technisch manager Robin Dutt weer opdraven. Hij zei, evenals vorige week na de 0-0 tegen Hertha BSC, zijn trainer te steunen: "Het is erg belangrijk dat het elftal zo optreedt zoals het nu doet. De trainer doet ongelooflijk veel voor deze ploeg", zei Dutt. "Hij heeft VfB Stuttgart in een zeer moeilijke situatie onder zijn hoede genomen, daarom heeft hij ook onze rugdekking verdiend."

ADO zoekt naar opvolger Fontein
ADO Den Haag is op zoek naar een opvolger voor Maarten Fontein. De algemeen directeur vertrok onlangs bij de club. Jan Willem Wigt neemt op verzoek van de nieuwe eigenaar Hui Wang nu de honneurs waar. Maar binnen een maand wil ADO een nieuwe directeur presenteren, meldt De Telegraaf.

Van Stee verlengt wederom contract
Domenico Criscito heeft zijn contract bij Zenit Sint-Petersburg verlengd tot medio 2018. Zodoende lukte het technisch directeur Henk van Stee van Zenit weer om een belangrijke pion langer te binden aan de Russische club. De 28-jarige Italiaanse international Criscito: "Voordat ik ging verlengen, heb ik goed gesproken met mijn familie. We zijn allemaal blij hier. Ik wil zo lang mogelijk bij Zenit blijven."