Advocaat tekent met 'geweldig CV' bij nummer zeventien Premier League
Hagenaar tot einde van het seizoen trainer Sunderland

Advocaat tekent met 'geweldig CV' bij nummer zeventien Premier League

17-03-2015 09:07
4

Dick Advocaat is officieel de nieuwe manager van Sunderland. De nummer zeventien van de Premier League bevestigt dinsdagochtend de komst van de Nederlander.

Advocaat is aangesteld tot het einde van het seizoen, als vervanger van Gus Poyet. De Uruguyaan werd maandag ontslagen na de 0-4 vernedering in eigen huis door Aston Villa, waarna Sunderland razendsnel naar Advocaat schakelde.

De 67-jarige Hagenaar, die Zeljko Petrovic als assistent-trainer meeneemt, moet The Black Cats behoeden voor rechtstreekse degradatie. De huidige nummer zeventien van de Premier League en staat één punt boven de streep.

Het doel van Advocaat is simpel: degradatie afwenden in de laatste negen wedstrijden van het seizoen. "Sunderland is een grote club en ik heb zin deze uitdaging. De focus moet nu op zaterdag liggen, dat is de prioriteit. Ik kan niet wachten om te beginnen", aldus de trainer, die debuteert met een uitwedstrijd tegen West Ham United.

"Dick heeft een ongelooflijk CV en een schat aan ervaring op het allerhoogste niveau", toont Sunderland-preses Ellis Short zijn blijdschap op de clubsite. "We hebben nu nog maar één doel: klimmen op de ranglijst. Daar is iedereen zich van bewust."

Advocaat gaat met Sunderland nog op bezoek bij onder meer Chelsea en Arsenal en treft het Southampton van Ronald Koeman in eigen stadion. Met Louis van Gaal, Koeman en Advocaat werken nu drie Nederlandse trainers in de Premier League.