Turkse 'pistoolrel' laait weer op: 'Hij speelde met mijn carrière en mijn leven'
Toprak spreekt voor het eerst over incident

Turkse 'pistoolrel' laait weer op: 'Hij speelde met mijn carrière en mijn leven'

26-03-2015 11:54
4

Ömer Toprak heeft zich voor het eerst uitgelaten over het ‘pistoolincident’ in 2013. De verdediger van Bayer Leverkusen heeft zich vanwege het incident afgemeld voor de interland tegen Nederland, komende zaterdag.

Toprak werd in 2013, ook na een wedstrijd tegen Oranje, bedreigd door collega-international Gökhan Töre en een vriend van hem. Behalve Toprak werd ook Hakan Calhanoglu bedreigd. De 'pistoolrel' was daarna groot nieuws, maar volgens Toprak is het incident nooit goed afgehandeld. Aanleiding zou een ruzie om een vrouw zijn geweest.

Toprak en Calhanoglu kregen voor komende interlandperiode een uitnodiging van bondscoach Fatih Terim, maar Toprak weigert nog voor de nationale ploeg te spelen als Töre ook in de selectie zit. Dat is het geval. Terim sprak onlangs uitgebreid met Toprak, maar hij past voor een rentree in de Turkse ploeg. "Onder deze omstandigheden is het voor mij niet mogelijk om voor Turkije te spelen", zegt hij in de Süddeutsche Zeitung.

Zijn gedachten gaan terug naar de bewuste avond in 2013. "Ik was echt bang", vertelt Toprak. "Töre speelde met mijn carrière en met mijn leven. Met één keer excuus is zoiets niet uit de wereld geholpen." Dat Calhanogu ervoor heeft gekozen om weer voor Turkije te spelen, neemt Toprak ter kennisgeving aan. "Dat is Hakans beslissing. Ik neem mijn eigen beslissing."

Of hij ooit terugkeert? Toprak weet het niet. "Als ik op het veld sta, moet ik het vertrouwen van al mijn medespelers voelen. Als dat niet zo is, heeft het geen zin."