Cambuur slaat 'fantastische' slag en haalt jongste debutant ooit naar Eredivisie
"Hij kan met zijn talent heel belangrijk zijn en worden voor onze club"

Cambuur slaat 'fantastische' slag en haalt jongste debutant ooit naar Eredivisie

08-06-2015 18:39
7

SC Cambuur heeft de vierde versterking voor volgend seizoen binnen. Dominik Masek komt over van Hamburger SV, maakt de eredivisionist uit Leeuwarden maandag bekend.

Masek is een negentienjarige middenvelder, die het afgelopen seizoen uitkwam voor de beloften van HSV. Hij speelde 25 wedstrijden en maakte zes doelpunten in de Regionalliga Nord, het vierde niveau in Duitsland. Cambuur ziet wel brood in de creatieveling en heeft hem voor twee jaar vastgelegd, met een optie voor een extra seizoen.

Henry van der Vegt wrijft zich in de handen. "Fantastisch dat het ons gelukt is om zo'n beloftevolle speler naar Leeuwarden te halen", aldus de technisch directeur, die eerder al Sjoerd Overgoor, Jerge Hoefdraad en Kai Heerings haalde. "Onder de vleugels van onze ervaren spelers en technische staf kan hij met zijn talent heel belangrijk zijn en worden voor onze club."

Met Masek krijgt Henk de Jong (foto) de beschikking over een groot talent. Hij schreef geschiedenis door met zijn vijftien jaar en 322 dagen als jongste speler ooit te debuteren op het hoogste niveau op Tsjechië. Vervolgens werd de jeugdinternational vier keer verkozen tot grootste talent van zijn land.