Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij de Italiaanse top

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij de Italiaanse top

Gepubliceerd: maandag 15 juni 2015 om 17:00ma 15-06-2015 om 17:00

Het seizoen zit erop en ook de clubs in de Serie A hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle spelers uit de hoofdmacht van Juventus, AS Roma, SS Lazio, Fiorentina en SSC Napoli.

Juventus

Simone Pepe
Het is nog onzeker of Pepe langer aanblijft bij Juve. De buitenspeler raakte begin dit seizoen geblesseerd en speelde in totaal twaalf competiewedstrijden namens de hoofdmacht. Pepe werd in 2011 definitief overgenomen van Udinese.

Rubinho
Doelman Rubinho speelde in totaal drie seizoenen bij de Oude Dame en mag vooralsnog uitkijken naar een nieuwe club. Geruchten doen de ronde dat enkele Engelse clubs hengelen naar de diensten van de Braziliaanse goalie. 

AS Roma

Seydou Keita
Roma is nog in onderhandeling met middenvelder Keita om zijn contract te verlengen. De voormalig speler van FC Barcelona en Valencia was dit seizoen een van de basisklanten bij Roma.

Gianluca Curci
Curci was dit seizoen geen speelminuten gegund. Het is niet bekend of het contract van de doelman, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Bologna, wordt verlengd. 

Federico Balzaretti
Balzaretti maakte dit seizoen in mei, na lang blessureleed, zijn rentree bij Roma. De linksback had te kampen met een spierblessure waarbij een operatie noodzakelijk was. Vooralsnog kan de international vertrekken. 

SS Lazio

Cristian Ledesma
Clubicoon Ledesma mag vertrekken en wordt in verband gebracht met een overstap naar Kansas City. Ledesma stond sinds 2006 onder contract bij Lazio en speelde in totaal 244 Serie A-wedstrijden namens de club.

Michaël Ciani
De Franse verdediger Ciani gaat op zoek naar een nieuwe club. Ciani kwam in 2012 over van Bordeaux, maar schopte het nooit tot een basisplaats. Dit seizoen stond de Fransman lang aan de kant met een hamstringblessure. 

Edson Braafheid
Braafheid is nog in onderhandeling met Lazio over een nieuw contract. Het management van de Nederlander wenste zijn contract met twee jaar te verlengen, maar daar ging de club niet mee akkoord

Stefano Mauri
Het is niet bekend of Mauri een nieuwe aanbieding krijgt. De 35-jarige middenvelder speelt, net als Ledesma, al negen jaar voor Lazio waarin hij zich ontpopte tot basisspeler. Dit seizoen scoorde Mauri negen keer in 29 competitiewedstrijden.Alessandro Berardi
Doelman Berardi kwam dit seizoen op huurbasis uit voor Messina (Serie D), waar hij veertien wedstrijden onder de lat stond. De 24-jarige Berardi keepte nog geen wedstrijd namens Napoli en zat zes keer bij de wedstrijdselectie.

Fiorentina

Alberto Aquilani
Aquilani geniet, volgens geruchten, belangstelling van meerdere clubs uit Europa. De middenvelder stond drie seizoenen onder contract bij Fiorentina en speelde voorheen voor clubs als AC Milan, Liverpool en Juventus. 

Neto
Neto weigerde in januari een nieuw contractvoorstel van Fiorentina en vertrekt bij de club. De Braziliaanse doelman wordt gelinkt aan een gevoelige overstap naar rivaal Juventus.

Juan Vargas
De contractonderhandelingen met middenvelder en Peruaans international Vargas duren nog voort. Vargas staat voor een mogelijke overstap naar de Major League Soccer en wordt in verband gebracht met Seattle Sounders.

Andrea Lazzari
Het ziet er niet naar uit dat Fiorentina langer doorgaat met Lazzari, die in 2014 overkwam van Udinese. Lazarri speelde een seizoen voor Fiorentina en mocht slechts drie keer aantreden in de Serie A. 

David Pizarro
Pizarro hoopt binnen afzienbare tijd een nieuw contractvoorstel te krijgen. De defensieve middenvelder neemt momenteel met Chili deel aan de Copa América.

Mounir El Hamdaoui
El Hamdaoui mag vertrekken en wordt, na het afhaken van John Guidetti, gelinkt aan een overstap naar Feyenoord. De oud-Ajacied kwam dit seizoen tot drie wedstrijden in de Serie A waarin hij een keer doel trof. 

Cristiano Lupatelli
Met het vertrek van doelman Neto ligt er een kans voor Lupatelli om zijn plek in te nemen onder de lat. Het is echter nog niet bekend of Fiorentina het contract van de goalie gaat verlengen.

SSC Napoli

Miguel Britos
Voor Britos lijkt er een einde te komen aan het avontuur bij Napoli. Britos, spelend als centrale verdediger, speelt sinds 2011 voor de club uit Napels.

Giandomenico Mesto
Rechtsback Mesto kon bij Napoli geen potten breken en lijkt vooralsnog te kunnen vertrekken. Waar de toekomst van Mesto ligt, is niet bekend.

Roberto Colombo
Colombo is momenteel derde doelman bij Napoli en keepte dit seizoen geen wedstrijd namens Napoli. Het lijkt niet aannemelijk dat Napoli het contract van de 39-jarige goalie gaat verlengen.

Benieuwd naar andere transfervrije spelers? Bekijk hieronder de spelers die kunnen vertrekken bij :

De top in de: Primera División
De top in de: Bundesliga
De top in de: Premier League
De subtop in de: Premier League
De middenmoot in de: Premier League
De onderste vijf in de: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws