'Newcastle komt in actie en wil vervanger Krul bij Van Gaal vandaan halen'

'Newcastle komt in actie en wil vervanger Krul bij Van Gaal vandaan halen'

13-10-2015 08:59

Newcastle United wil snel in actie komen om een vervanger voor Tim Krul aan te trekken. De doelman raakte in de wedstrijd tussen Kazachstan en het Nederlands elftal (1-2) geblesseerd en staat de rest van het seizoen buitenspel. Newcastle wil in de winter een vervanger halen, die bij Manchester United onder contract staat.

Dat meldt de tabloid The Daily Star. The Magpies willen shoppen bij manager Louis van Gaal, die niet door één deur meer kan met Victor Valdes. De Spanjaard wordt als ideale vervanger van Krul gezien door Newcastle. Direct na de blessure van onze landgenoot startten de Engelsen hun zoektocht naar een goede eerste keeper en daarbij kwamen zij uit in Manchester.

Chelsea en Liverpool werden in de voorbije weken dan wel maanden ook gelinkt aan Valdes. United lijkt niet van plan om Valdes naar een rivaal te laten verkassen. Newcastle mag dan ook goede hoop hebben op een deal. De Spaanse keeper maakt al langere tijd geen deel meer uit van de vaste selectie van Van Gaal. Mogelijk gaat United akkoord met contractontbinding van Valdes, als hij kiest voor Newcastle.