PSV puilt uit: Ik denk dat niemand van ons écht tevreden is

PSV puilt uit: "Ik denk dat niemand van ons écht tevreden is"

17-02-2016 20:34
6

Het gaat de goede kant op met PSV in de Eredivisie, maar dat betekent niet dat iedereen tevreden is. De selectie van de Eindhovenaren puilt uit en dus moet onder meer Florian Jozefzoon strijden voor speelminuten.

De aanvaller maakt deel uit van een volledig fitte spelersgroep en moet concurreren met Jürgen Locadia, Luciano Narsingh, Maxime Lestienne, Gastón Pereiro en Steven Bergwijn. "Ik denk dat niemand van ons écht tevreden is", aldus Jozefzoon tegen Voetbal International. Dat heeft volgens hem vooral te maken met de hunkering naar méér. "Als je tevreden achterover leunt, sta je namelijk stil. Iedereen wil meer spelen, iedereen wil álles spelen. Ik ook."

Jozefzoon kwam in 2013 vanuit RKC Waalwijk naar PSV. Mede door een kruisbandblessure ging het jaar 2015 grotendeels aan de neus van Jozefzoon voorbij. De 25-jarige flankspeler is inmiddels wel weer volledig fit en tevreden. "Ik ben wel blij, blij dat we goed voetballen, dat we winnen en dat ik minuten maak. Maar net als de rest ben ik pas tevreden als we kampioen zijn en ik - het liefst - alle 34 wedstrijden heb gespeeld."

Phillip Cocu beaamt dat niet iedereen kan spelen. Hij moet dus vaak PSV'ers teleurstellen. "Ik denk niet dat ik hier zit om iedereen tevreden te houden. Dan moeten we iets anders gaan doen met z'n allen", zegt de trainer in het weekblad. "Wij zijn hier om te presteren en kampioen te worden. Het belangrijkste is dat iedere speler er staat, op het moment dat het team zijn specifieke kwaliteiten nodig heeft."