Duidelijk boodschap voor Tukkers: Ik wil bij FC Twente blijven

Duidelijk boodschap voor Tukkers: "Ik wil bij FC Twente blijven"

29-02-2016 11:34
1

Bruno Uvini is op zijn plaats bij FC Twente. De Braziliaanse verdediger hoopt ook volgend seizoen actief te zijn in Enschede, al moet Napoli dan wel bereid zijn om mee te werken.

"Om eerlijk te zijn biedt FC Twente mij alles wat ik nodig heb. De mensen zijn zo vriendelijk, zo respectvol. En ik voetbal eindelijk weer, week in week uit", zegt Uvini in De Telegraaf. "Ik heb het zo gemist. Dat gevoel ben ik bij Napoli kwijtgeraakt. Ik heb daar nog een contract tot 2017, maar als het mogelijk is voetbal ik hier volgend seizoen ook. Ik wil bij FC Twente blijven."

De 24-jarige Uvini heeft na een moeizame start zijn draai gevonden. De Tukkers sloegen zaterdag twee keer genadeloos toe tegen FC Groningen (2-0). "En daar geniet ik van. Geweldig", glimlacht de mandekker. "Ik vind dat een verdediger zich ook puur op het verdedigen moet focussen. Dan is zo'n derde keer op rij de 'nul' een geweldige beloning."

Twente lijkt tevens uit de degradatiezorgen, al kan het gevoerde wanbeleid tot nieuwe sancties leiden. "Met puntenaftrek of iets dergelijks zijn wij niet echt bezig. We weten dat het kan gebeuren, maar verder is het op dit moment geen issue in de spelersgroep", aldus Uvini. "Het vechten tegen degradatie heeft ons na de winterstop duidelijk een boost gegeven."