Büttner op weg naar 'nieuwe' werkgever: 'Alexander is er klaar voor'

Büttner op weg naar 'nieuwe' werkgever: 'Alexander is er klaar voor'

06-04-2016 12:44
2

Alexander Büttner heeft niet lang nodig gehad om de clubleiding van Anderlecht te overtuigen. De huurling van Dinamo Moskou doet het uitstekend en kan rekenen op een aanbieding van de Belgische topclub.

Büttner staat in principe open voor een langer verblijf in Brussel en Anderlecht hoopt op een definitieve deal. Het lijkt daarom een simpele optelsom. "In mei gaan Dinamo Moskou en Anderlecht praten. Alexander is klaar om verder te gaan bij Anderlecht", zegt zaakwaarnemer Alexander Bursac in La Capitale.

"De titel en kwalificatie voor de Champions League zal belangrijk zijn, maar het kan ook dat hij blijft als Anderlecht de titel misloopt. Alexander voelt zich goed bij Anderlecht. Hij voelde zich hier snel thuis en is gelukkig."

Het is nog niet zeker of Anderlecht ook bereid is om de optie tot koop (ongeveer vier miljoen euro) in de huurdeal met Dinamo Moskou te lichten. Ivan Obradovic, die in juni terugkeert uit blessure, geldt immers als een bewezen alternatief. Büttner werd gehaald als vervanger van de geblesseerde Obradovic. Hij speelde tot nu toe negen wedstrijden in het shirt van Anderlecht en scoorde één keer.