'Hij speelde bij Ajax niet meer zo goed als hij in Heerenveen deed'

'Hij speelde bij Ajax niet meer zo goed als hij in Heerenveen deed'

23-04-2016 21:02
15

De naam Johnny Jansen zal weinig mensen bekend voorkomen. Toch is de 41-jarige trainer één van de successen achter de jeugdopleiding van sc Heerenveen. 

Jansen zag flink wat pupillen doorbreken in Friesland. "Mijn favorieten zijn de jongens met wie ik zelf gewerkt heb", begint hij in gesprek met Transferkritiker. "Daley Sinkgraven bijvoorbeeld, hij speelt nu voor Ajax. Hij speelde hier vanaf zijn twaalfde en maakt nu de stap naar het eerste elftal van Ajax. Ik heb zeer nauw met hem samengewerkt en nu speelt hij voor deze grote club."

Behalve Sinkgraven zijn er meerdere spelers die nu bij een topclub spelen. "Ook Luciano Narsingh, die nu voor PSV speelt, heeft via ons de sprong kunnen maken naar een grotere club. Toen hij hier zijn debuut maakte, was hij achttien en moest hij twee jaar wachten op zijn volgende duel! Hij had wat meer tijd nodig, maar had het juiste karakter zodat je goed met hem kon werken. Vandaar dat hij hier ook zo goed speelde."

"Dan heb je ook nog Miralem Sulejmani. Hij speelde ongelofelijk goed hier en maakte de volgende stap naar Ajax, die zestien miljoen euro voor hem betaalde! Maar daar speelde hij niet meer zo goed als hij in Heerenveen deed. Hij was het zo gewend om hier te spelen, dat hij zich niet echt heeft aangepast. Ook met hem heb ik veel samengewerkt toen ik trainer was van de A-junioren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie