Update: Janssen: 'Die ambitie heb ik niet, want dan weet je één ding zeker'

Update: Janssen: 'Die ambitie heb ik niet, want dan weet je één ding zeker'

Gepubliceerd: donderdag 12 mei 2016 om 22:05do 12-05-2016 om 22:05

Theo Janssen legt zijn rol als scout bij Vitesse neer. De voormalig voetballer gaat zich de komende jaren storten op het behalen van zijn trainersdiploma, meldt Omroep Gelderland. Uiteindelijk moet Janssen trainer worden bij de Arnhemmers.

De 34-jarige Janssen stopte in 2014 met zijn profcarrière, waarna hij direct als scout aan de slag ging bij Vitesse. In Arnhem beëindigde Janssen daar ook zijn voetballoopbaan. In 1998 begon Janssen bij de Arnhemse club, waarna het Belgische Racing Genk de middenvelder op huurbasis overnam. Na een seizoen werd die samenwerking verbroken en keerde Janssen terug om nog eens vijf jaar voor Vitesse te spelen.

Zijn goede prestaties vielen op in Enschede en FC Twente besloot om Janssen te kopen. Onder voormalig Twente-trainer Steve McClaren werd hij een dragende speler. Ajax-trainer Frank de Boer zag een versterking in Janssen en haalde de middenvelder vervolgens naar Amsterdam. Uiteindelijk keerde Janssen terug bij Vitesse om daar zijn carrière af te sluiten.

Update 12 mei 22.05: Theo Janssen heeft geen plannen om als hoofdtrainer aan de slag te gaan, ondanks dat hij zijn papieren wil halen. "De ambitie om hoofdtrainer te worden in de toekomst heb ik niet. Dan weet je namelijk één ding zeker. Je wordt een keer ontslagen. Of het nu na één jaar is of na vier jaar", zegt hij tegen de NOS. "Dat is niet wat ik wil. Dan veel meer in de rol van assistent." De verwachting is dat Janssen volgend seizoen assistent wordt van John Lammers bij Jong Vitesse.

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws