Zoet in opspraak geraakt: In dat weekend waren er 25 aanhoudingen

Zoet in opspraak geraakt: "In dat weekend waren er 25 aanhoudingen"

12-05-2016 19:53
5

Jeroen Zoet, op het oog een brave jongen, kwam in december in opspraak. De PSV-doelman wilde zijn ploeggenoot Maxime Lestienne helpen bij een opstootje in het nachtleven, maar dat deed Zoet geen goed.

"In dat weekend waren er 25 aanhoudingen of incidenten geweest en van nummer 25 kwam alles online te staan. Het was in no time een hot item. Zo gaat dat in deze tijd, direct kwamen allerlei filmpjes naar buiten. Niet fijn maar wel begrijpelijk", beseft Zoet, enkele maanden na het incident, in gesprek met Voetbal International.

Zoet had naar eigen zeggen niet verzeild moeten raken in een dergelijke situatie. Ook PSV vond dat en besloot het te communiceren. "Het liep onnodig uit de hand, waardoor het heel erg leek. Toch was het niets meer dan een opstootje, zoals zo vaak in het uitgaansleven", zegt Zoet.

Hij wil de boel niet bagatelliseren. "Maar wij zijn ook jonge gasten, en als het schema het toelaat, hou ik op z'n tijd van ontspanning. Daar hoef ik niet schijnheilig of geheimzinnig over te doen. Het staat haaks op het beeld van die brave jongen, dat snap ik, maar dat imago wordt door de buitenwereld gecreëerd."