De Graafschap-voorzitter schrikt van 'drama' en doet toezegging aan fans

De Graafschap-voorzitter schrikt van 'drama' en doet toezegging aan fans

16-05-2016 10:13
11

De laatste jaren zwichtte de ene na de andere club in Nederland voor kunstgras. Bij De Graafschap kan men de geur van het echte gras echter niet missen. Voorzitter Martin Mos doet een belofte.

Zo lang Mos de baas is op De Vijverberg, komt er geen kunstgras in het pittoreske stadion. Die toezegging deed de voorzitter van de Doetinchemse club zondag tijdens een nieuwscafé van de Gelderlander en Omroep Gelderland in De Gruitpoort.

Met het oog op kostenbesparing was er de laatste jaren meerdere keren sprake van dat De Graafschap voor kunstgras zou kunnen kiezen. De voordelen wegen echter niet op tegen de nadelen, zeker doordat achterban faliekant tegen een synthetische mat is. Mos noemt het kunstgras waarop De Graafschap donderdag won van MVV (0-1) 'dramatisch'.

"De bal rolde niet. En bovendien zie je veel sneller blessures ontstaan op kunstgras. Ik vind het niks", aldus de preses, die de beenbreuk van Thijs Bouma eerder dit seizoen bij Excelsior een rechtstreeks gevolg noemt van het kunstgras waarop de Rotterdammers spelen. "Als amateurvoetballer heb ik al gemerkt dat je als voetballer wilt neerkomen op gras als je valt."