'Hij begeeft zich in de groep, zit aan de tafel en praat met spelers'

'Hij begeeft zich in de groep, zit aan de tafel en praat met spelers'

30-05-2016 09:33
6

Hoewel hij niet in actie kan komen door een dijbeenblessure, heeft Arjen Robben zich toch bij de selectie van het Nederlands elftal gevoegd. De aanvaller van Bayern München nam zelf het initiatief tot zijn komst naar het trainingskamp in Portugal.

Danny Blind is blij met de aanwezigheid van Robben. "Het was de insteek dat hij op mijn verzoek eerder deze maand naar Hoenderloo zou komen, maar dat was moeilijk, omdat hij niet precies wist waar hij fysiek stond", zegt de bondscoach, die het trainingskamp in Nederland uiteindelijk moest afblazen, in De Telegraaf.

"Afgelopen week belde hij dat hij in zijn revalidatie wel mogelijkheden zag om aan te sluiten. Morgen als wij naar Polen vliegen, gaat hij naar München om daar verder te trainen", aldus Blind. "Hij is mijn eerste aanvoerder, een ervaren speler en wij hebben een ervaren groep. Je moet zijn komst niet zwaarder maken dan het is. Maar een speler met zo’n staat van dienst en zulke passie kan naar jonge spelers toe altijd nuttig zijn. Hij begeeft zich in de groep, zit aan de tafel, loopt naar het veld en praat met spelers."

Robben zal hier en daar een gesprekje aanknopen met zijn teamgenoten, onder wie Memphis Depay. De aanvaller van Manchester United zorgde voor verbazing door tijdens de warming-up telkens bij het voorlaatste 'hoedje' om te draaien. "Ik ga er niet op in hoe hij is of doet", liet Blind al eerder weten.