'Koeman is landgenoot niet vergeten en geeft miniem deel van transferbudget uit'

'Koeman is landgenoot niet vergeten en geeft miniem deel van transferbudget uit'

01-07-2016 11:44
18

Ronald Koeman staat op het punt zijn eerste transfer als manager van Everton af te ronden. Maarten Stekelenburg, die officieel nog altijd onder contract staat bij Fulham, is in aantocht.

De geruchten over een transfer van Stekelenburg naar Everton staken deze week de kop op en het blijkt geen gebakken lucht. In Engelse media wordt vrijdag een transferbedrag genoemd. Het lijkt erop dat Koeman een miniem deel van zijn transferbudget hoeft uit te geven aan Stekelenburg, wiens prijskaartje niet boven de één miljoen euro uitkomt.

De 33-jarige doelman is daarmee toe aan zijn derde club in Engeland. Het verblijf in Fulham liep uit op een fiasco, terwijl een jaar op huurbasis bij Southampton een stuk beter verliep. Tussendoor kwam hij uit voor AS Monaco. Koeman is van plan hem mee te nemen naar Everton, waar Stekelenburg weer tweede doelman kan worden.

De 54-voudig international van het Nederlands elftal krijgt mogelijk gezelschap van nog een landgenoot als doelman. Jasper Cillessen (Ajax) en Tim Krul (Newcastle United) worden genoemd. Everton liet Tim Howard deze zomer terugkeren naar de Verenigde Staten.