Schwaab-bekende in Eredivisie enthousiast: 'Behoor je tot de grootste talenten'

Schwaab-bekende in Eredivisie enthousiast: 'Behoor je tot de grootste talenten'

11-07-2016 16:40
2

Na Huub Stevens heeft ook FC Twente-spits Chinedu Ede enthousiast gereageerd op de transfer van Daniel Schwaab naar PSV. Ede kent de verdediger nog van hun gezamenlijke tijd bij Duitsland onder 21.

Destijds stond de PSV-versterking, toen nog speler van Freiburg, bekend als een groot talent. "Als je als voetballer uit de Tweede Bundesliga wordt opgepikt door Bayer Leverkusen, behoor je met zeker tot de grootste talenten in je leeftijdsklasse. Dat was ook bij Daniel het geval. De laatste jaren heb ik hem niet zo intensief meer gevolgd, maar over de Daniel Schwaab van toen kan ik niets onaardigs zeggen", zegt Ede in gesprek met Voetbal International.

Volgens de FC Twente-speler is Schwaab een 'ervaren verdediger met snelheid, felheid en een goede opbouw'. "Bij de Onder-21 was hij geen basisspeler. Maar dat had ook deels te maken met zijn leeftijd. Daniel behoorde tot de vijf jongste spelers van de Duitse selectie. Veel ploeggenoten waren twee jaar ouder, een enkeling zelfs drie. Het was al bijzonder dat Daniel al drie seizoenen in de Tweede Bundesliga had gespeeld en dan ook nog eens heel constant", aldus Schwaab, wiens transfer naar PSV eerder al door Stevens werd toegejuicht