Nijland geeft rondje na miljoenentransfer: 'Geen geluk meer, toch?'

Nijland geeft rondje na miljoenentransfer: 'Geen geluk meer, toch?'

24-07-2016 19:02
17

De kassa rinkelt bij FC Groningen. Op voorbehoud van een medische keuring maakt Filip Kostic voor naar verluidt veertien miljoen euro de overstap van VfB Stuttgart naar Hamburger SV, tot blijdschap van Hans Nijland.

"Als de berichten kloppen, krijgen wij vijftien procent van acht miljoen euro", rekent Nijland voor in gesprek met Voetbal International. "Dat zou zo'n 1,2 miljoen euro zijn. Maar goed, wij wachten de officiële berichtgeving nog even af. Of het nu om één, 1,3 of 1,6 miljoen gaat: het is een prachtig bedrag. Hier kunnen wij weer trots op zijn."

Groningen nam Kostic in 2012 voor 1,2 miljoen euro over van FC Radnicki en verkocht hem twee jaar later door aan Stuttgart, dat zes miljoen betaalde. Ook bij de transfers van Dusan Tadic, Virgil van Dijk, Luis Suarez en Arjen Robben deden de Groningers al goede zaken met doorverkooppercentages. "Die afspraken zijn in de voetbalwereld niet ongebruikelijk, maar je kunt niet meer zeggen dat het geluk is, toch?", lacht Nijland.

De Groningen-directeur is ook blij voor Kostic. "Hij is een begenadigde linksbuiten en vindt nu in HSV een mooie club. Filip is een goede voetballer en een mooie kerel, en ik zoek hem dit seizoen zeker nog een keer op", zegt hij, om af te sluiten met een knipoog. "Ik geniet vandaag van een vrije dag op Ameland met een paar vrienden en ik heb zojuist besloten dat ik een rondje geef. Niet aan heel Ameland, maar aan mijn zes vrienden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie