De Graafschap neemt back in genade aan: Het interesseerde ze geen fuck

De Graafschap neemt back in genade aan: "Het interesseerde ze geen fuck"

12-09-2016 14:07
18

Tolgahan Cicek (21) is weer beschikbaar voor De Graafschap-trainer Jan Vreman. Er ontstond recentelijk ophef rond de Turkse vleugelverdediger, omdat hij zonder toestemming van de Jupiler League-club twee keer meespeelde bij Jong Turkije. 

Vanwege een spierblessure had Cicek namens De Graafschap nog geen minuut op het veld gestaan in competitie. De Turkse voetbalbond liet hem echter doodleuk opdraven tijdens de interlands tegen Jong Cyprus en Jong Wit-Rusland. Vreman heeft inmiddels een hartig woordje gesproken met Cicek en hem weer opgenomen in de selectie van de Superboeren. 

"We hebben met hem gesproken en we zullen hieruit met z'n allen lessen moeten trekken. Wij als club, maar Tolgahan zelf ook. Hij is afspraken niet nagekomen. Hij zou maximaal 45 minuten spelen, maar dat zijn er dus veel meer geworden", legt de oefenmeester van De Graafschap uit aan de Gelderlander. "Ik snap dat hij tegen de bondscoach van Jong Turkije niet meteen nee durfde te zeggen. De trainer is daar echt de baas."

De Turkse voetbalbond heeft zich niets aangetrokken van afspraken die er lagen met De Graafschap. "Het interesseerde ze geen fuck. Daar moeten wij ook lering uit trekken. En we hebben de andere spelers er ook in betrokken. Het is iedereen nu duidelijk."