Eerlijke Ajacied: 'Heb de hoge verwachtingen in het begin niet waar kunnen maken'

Eerlijke Ajacied: 'Heb de hoge verwachtingen in het begin niet waar kunnen maken'

12-11-2016 18:50
4

Daley Sinkgraven maakt de laatste weken furore bij Ajax als linksback. Sinkgraven, middenvelder van origine, heeft op die manier alsnog via een omweg zijn basisplek te pakken.

In gesprek met Ajax TV spreekt Sinkgraven over zijn nieuwe rol. "Ik ben hartstikke blij dat ik überhaupt speel. Het is een andere positie, dus ik moest wel wennen. Maar welke wedstrijd leer ik en ik leer ook van mijn fouten. Het bevalt me wel", zegt hij. 

Sinkgraven ziet een aantal voordelen om als middenvelder op linksachter te spelen. "Als linksback ben je best veel aan de bal. Daar houd ik van, ik wil het elftal aan het voetballen krijgen. Omdat een back ook vaak aanvallend in actie komt is het voor mij wel een voordeel."

In de winter van 2015 kwam Sinkgraven naar Ajax. Het duurde lang voordat hij zijn draai wist te vinden. "Er waren hoge verwachtingen toen ik hierheen kwam. Die heb ik in het begin helaas niet waar kunnen maken. Wat daar de reden voor is, weet ik niet", zegt hij.

Wat betreft zijn toekomst: "Ik ben er nog niet echt uit of dit (linksback, red.) mijn positie voor de toekomst is. Maar als ik moet kiezen waar ik aan het eind van het seizoen het liefst speel, dan ga ik voor het middenveld", besluit Sinkgraven.