Nederlander in Italië: 'Ze zijn hier tot alles in staat. Het zijn pure schoften'

Nederlander in Italië: 'Ze zijn hier tot alles in staat. Het zijn pure schoften'

16-11-2016 15:35
4

De 35-jarige Koen Brack is al sinds 2009 actief in de lagere regionen van het Italiaanse voetbal. De Nederlandse verdediger is inmiddels gewend aan de schaduwkanten van de Italiaanse voetbalcultuur, vertelt hij aan Voetbal International. 

SC Cambuur liet Brack zeven jaar geleden vertrekken naar het bescheiden Atessa Val di Sangro. Inmiddels is de stopper vijf clubs verder en staat hij onder contract bij Arzachena. "Spitsen zijn hier tot alles in staat. Het zijn pure schoften. Ik wist in het begin niet wat me overkwam. Pas later kreeg ik er begrip voor. Veel jongens zijn de hoop van hun familie. Het enige uitzicht op betere tijden is hun voetbalcarrière. Daarom spelen ze op leven en dood", vertelt Brack. 

Toch is de in Deventer geboren verdediger gelukkig in Zuid-Europa. "Ik voel me Italiaan en leef als een Italiaan. En dat op een van de mooiste plekken ter wereld. Morgen ben ik vrij en slapen we uit. Aan het einde van de ochtend loop dan ik met Claudia (zijn vrouw, red.) naar beneden en nemen we lekker een duik in de zee. Beter wordt het niet. Hier hoef ik nooit meer weg."