Manu terug bij oude club: Had destijds wat problemen met mijn zelfbeheersing

Manu terug bij oude club: "Had destijds wat problemen met mijn zelfbeheersing"

17-01-2017 16:27

Elvis Manu kijkt uit naar de wedstrijd van komend weekend tegen zijn oude club Excelsior. De aanvaller, die na een goed seizoen bij Feyenoord naar Engeland trok maar niet slaagde bij Brighton & Hove Albion, speelde in het seizoen 2012/2013 op huurbasis voor de Kralingers. Nu zit hij in Deventer.

"Ik heb een dubbel gevoel overgehouden aan mijn verhuurperiode bij Excelsior", is Manu eerlijk op de site van Go Ahead Eagles. "In twintig competitieduels maakte ik acht goals, dus sportief haalde ik een behoorlijk rendement. Maar ik had destijds wat problemen met mijn zelfbeheersing. Daardoor liep ik dat seizoen tegen drie rode kaarten aan en nam ik een schorsing van vier wedstrijden mee terug naar Feyenoord."

Zondag keert de 23-jarige aanvaller terug op Woudestein. "Het wordt zeker geen gemakkelijk duel voor ons, want Excelsior heeft het in de eerste competitiehelft aardig gedaan. Bovendien spelen we op kunstgras en dat voetbalt toch altijd net iets anders. Maar daar moeten we ons tegen wapenen. Ik denk dat we met Go Ahead Eagles over voldoende voetballende kwaliteiten beschikken om deze wedstrijd goed af te sluiten", aldus Manu.

Go Ahead Eagles staat momenteel met twaalf punten op de laatste plaats in de Eredivisie. Excelsior heeft vier punten meer en staat op de vijftiende plaats. De degradatiekraker begint zondag om 14.30 uur.