De Mos over penaltykillende PSV-spits: 'Zal je een verhaaltje vertellen'

De Mos over penaltykillende PSV-spits: 'Zal je een verhaaltje vertellen'

25-01-2017 11:49
6

Aad de Mos heeft genoten van Yorbe Vertessen, de spits van PSV onder 17 die als doelman in de 98e minuut een penalty stopte. De sluitpost van de jonge Eindhovense ploeg kreeg de rode kaart, waardoor Vertessen het keepersshirt en handschoenen besloot aan te trekken. Hij stopte bij een 3-2 stand in het voordeel van PSV de strafschop.

"Dat is geweldig", opent De Mos bij PSV TV. "Ik zal je een verhaaltje vertellen: de beste speler die Nederland ooit gehad heeft waar ik mee heb mogen werken, Johan Cruijff, pakte na elke training de handschoenen van Piet Schrijvers en ging in de goal staan. Die kon kijken waar die ballen kwamen en dook niet zoveel, maar die had gewoon gevoel voor positie. Een keeper die veel duikt heeft z'n verdediging niet goed georganiseerd, zei hij."

De Mos vervolgt. "Hij (Cruijff, red.) haalde altijd een keeper aan, dat was Gert Bals. Die dook niet veel, maar die organiseerde alles zo goed dat hij wist waar die ballen kwamen. Die kon ze zo bij de vetertjes pakken. Dat heeft hij (Vertessen, red.) waarschijnlijk ook. Je hebt van die alleskunners, die ook kunnen keepen."