Ik moet een stap zetten. Ik hoop dat het deze maand nog kan

"Ik moet een stap zetten. Ik hoop dat het deze maand nog kan"

25-01-2017 20:58

Joshua Smits aast op een vertrek bij NEC. De twee doelman is op zoek naar speelminuten en die liggen niet voor het oprapen in Nijmegen, waardoor een wintertransfer mogelijk is.

Edwin de Kruijff, technisch manager van NEC, ontkende dinsdag dat er concrete belangstelling is voor Smits, maar de doelman zelf houdt hoop. Het liefst wordt hij tot het einde van het seizoen verhuurd. "Als morgen een club belt dan kan het gewoon nog rondkomen", verklaart Smits, die onlangs een overstap naar VVV-Venlo zag afketsen, aan de Gelderlander.

"Ik snap ook wel dat het lastiger wordt voor mij nu de deadline nadert. Als ik op de laatste dag van de window vertrek dan heeft NEC niet meteen een vervanger binnen, maar om precies te zijn hebben we nog een kleine week."

Smits beseft dat hij in een moeilijke situatie zit. "Veel clubs zijn op dit moment al voorzien, net als op het einde van afgelopen zomer. Het kan zijn dat er deze maand niets gebeurt. Dan ga ik bij NEC mijn best doen. Ik zit hier echt niet met tegenzin. NEC is mijn club. Het enige is dat ik wil spelen. Ik zit al zes jaar bij de club. Ik moet een stap zetten. Ik hoop dat het deze maand nog kan."