Chapecoense in wederopbouw: Spelen in het meest gewilde shirt ter wereld

Chapecoense in wederopbouw: "Spelen in het meest gewilde shirt ter wereld"

27-01-2017 15:18
1

Chapecoense is na de tragische vliegramp in december een club in wederopbouw. Rui Costa mag als sportief directeur vorm geven aan de nieuwe selectie en voelt zich dankbaar.

"Ik had al snel door dit meer was dan een professionele kans", aldus de Braziliaan, die kort na de ramp werd aangesteld, tegen VICE Sports. "Deze mogelijkheid was een cadeau. God wilde kennelijk dat ik, nog geen drie dagen nadat ik was vertrokken bij Gremio, uitgenodigd werd door andere directeuren om deze klus op me te nemen. Het heeft me diep geraakt."

Het Chape-project is uniek in zijn soort, weet Costa. "In de voetbalwereld vind je normaal gesproken juist weinig vrijgevigheid en heel veel ijdelheid. Hier is dat tegenovergesteld. Niet alleen het voetbalteam, maar de hele club moet opnieuw opgebouwd worden."

Hoe reageren de spelers die hij benadert? "Ze geloven in wat we doen en zien dat Chapecoense een geweldige club is, weten dat ze hier in de Copa Libertadores kunnen spelen in het meest gewilde shirt ter wereld. Mensen vragen me overal of ze een shirtje van de club mogen. Het groen en wit is een internationaal ding geworden. De spelers die hier nu zijn hebben een persoonlijke, emotionele en professionele keuze gemaakt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s