Update: 'Duitsers melden zich in Alkmaar; AZ wil praten over verkoop'

Update: 'Duitsers melden zich in Alkmaar; AZ wil praten over verkoop'

Gepubliceerd: zaterdag 28 januari 2017 om 23:23za 28-01-2017 om 23:23

Greuther Fürth hoopt zich in de komende dagen te versterken met AZ-middenvelder Joris van Overeem. De Duitse club heeft zich in Alkmaar gemeld voor de bankzitter, weet Voetbal International. 

Afgelopen seizoen was Van Overeem (22) basiskracht onder trainer John van den Brom, maar deze jaargang komt hij weinig aan spelen toe. De rechtspoot deed in elf Eredivisie-duels mee, vooral als invaller. Eerder uitte Van Overeem daar al zijn onvrede over. Als hij niet snel in een basisplaats zou bemachtigen, dan was een vertrek in januari absoluut een optie, zei de middenvelder in november. 

Greuther Fürth, een ploeg uit de Tweede Bundesliga, kan hem nu mogelijk gaan verlossen van de reservebank in het AFAS Stadion.  De Duitsers willen hem graag huren en hebben zich volgens VI officieel gemeld bij AZ. Met Van Overeem zelf is er nog niet gesproken door Greuther Fürth. In Alkmaar heeft Van Overeem een contract tot medio 2020. 

Update 23.23: FOX Sports meldt inmiddels dat AZ 'niet onwelwillend' tegenover een verkoop van Van Overeem aan Greuter Fürth staat. Een verhuur is ook een optie voor de Alkmaarders. De nummer twaalf uit de Tweede Bundesliga wil zich graag per direct versterken met de middenvelder, die deze jaargang minder aan spelen toekomt dan hij graag wil. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws