'Transfersurprise bij Ajax: Dijks maakt tóch overstap naar Engeland'

'Transfersurprise bij Ajax: Dijks maakt tóch overstap naar Engeland'

29-01-2017 20:12
62

Mitchell Dijks verkast tóch naar Engeland. Norwich City huurt de 23-jarige linksback tot het einde van het seizoen van Ajax, zo meldt De Telegraaf.

Een definitieve transfer ter waarde van vier miljoen euro ketste eerder deze week af, omdat Dijks niet volledig overtuigd was. Inmiddels is er een compromis gesloten. Dijks speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis bij Norwich. De Telegraaf meldt niets over een optie tot koop.

Dijks staat sinds de zomer van 2015 onder contract bij Ajax. De Amsterdammers haalden hem na een succesvol jaar bij Willem II terug naar Amsterdam. Sinds de komst van trainer Peter Bosz is Dijks geen vaste waarde meer bij Ajax. Bosz heeft Daley Sinkgraven omgeturnd tot linksback en kiest vrijwel altijd voor hem.

Met Norwich komt Dijks terecht bij de nummer acht van het Championship. The Canaries, die afgelopen seizoen degradeerden uit de Premier League, hebben als doel zo snel mogelijk weer te promoveren. Dijks is de beoogde opvolger van de naar Swansea City vertrokken Martin Olsson.

Dijks lijkt Bosz wel op te zadelen met een probleem. Door zijn nakende vertrek is Sinkgraven de enige linksback in de selectie, hoewel Nick Viergever er ook kan spelen. Het is onduidelijk of Marc Overmars op zoek gaat naar een vervanger.