Jong Ajax wint knotsgek duel met negen goals, blamage De Graafschap

30-01-2017 21:50
17

Jong Ajax heeft op De Toekomst in een doelpuntrijk duel gewonnen van Almere City (6-3). Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Marcel Keizer, maar de bezoekers rechtten toch nog even de rug. De Graafschap liep averij op bij Jong FC Utrecht.

Jong Ajax - Almere City 6-3
Met spelers als Abdelhak Nouri, Matteo Cassierra en Donny van der Beek trad Jong Ajax maandagavond aan op De Toekomst. De Amsterdammers waren in de eerste helft veel te sterk voor de bezoekers uit Almere en drukten dat ook in de score uit. Noussair Mazraoui opende na twaalf minuten het bal, waarna Nouri en Van de Beek de ruststand op 3-0 bepaalden. Na rust zorgde Van de Beek met zijn tweede goal van de avond voor 4-0 en Cassierra voor 5-0.

Plotseling verslapte de Amsterdamse concentratie en kwam Almere in een tijdsbestek van zes minuten terug in de wedstrijd. Soufyan Ahannach, Sherjill MacDonald en Tom Overtoom brachten de stand terug naar 5-3, waardoor het nog even spannend leek te worden. Na een foutieve terugspeelbal bepaalde Damil Dankerlui de eindstand echter op 6-3. Jong Ajax blijft door de zege tweede, op vier punten achterstand van koploper VVV-Venlo.