Update: FC Twente legt zich ondanks kritiek van Hake neer bij schorsing

Update: FC Twente legt zich ondanks kritiek van Hake neer bij schorsing

03-02-2017 19:03
22

Darren Maatsen en Bersant Celina blijven voor twee wedstrijden geschorst. Dat heeft de tuchtcommissie van de KNVB donderdagavond besloten.

Maatsen (Go Ahead Eagles) en Bersant Celina (FC Twente) trapten afgelopen weekend allebei na en ontvingen een directe rode kaart. De aanklager betaald voetbal wilde het tweetal in eerste instantie ook voor drie wedstrijden schorsen (waarvan één voorwaardelijk), maar daar gingen de clubs niet mee akkoord. Nu zullen Maatsen en Celina door het oordeel van de tuchtcommissie alsnog twee wedstrijden moeten brommen.

Beide spelers kunnen echter nog wel in hoger beroep gaan tegen de uitspraak. Dat moet binnen vier werkdagen gebeuren. Komend weekend mogen Maatsen en Celina sowieso niet in actie komen. Maatsen mist daardoor het uitduel met NEC, terwijl FC Twente het in eigen huis zonder Celina moet doen tegen koploper Feyenoord.

Maatsen kreeg afgelopen weekend in het thuisduel met FC Utrecht rood, nadat hij zich vergreep aan Mark van der Maarel. Celina kon gaan douchen nadat hij tijdens PEC Zwolle-Twente een tikje gaf aan Danny Holla.

Update 18.02 uur: FC Twente overweegt in beroep te gaan tegen de schorsing van Bersant Celina. Volgens trainer René Hake is er sprake van willekeur. "Baker van Vitesse trapt tegen ons Trajkovski van achteren onderuit en zijn straf werd vervolgens teruggebracht van twee duels naar één. Bij Celina was er sprake van een trappende beweging, zo staat in de rapporten, maar hij heeft niemand geraakt. Het was een reflex nadat iemand boven op z'n voet was gaan staan." Celina mist hoe dan ook het duel met Feyenoord.

Update 19.03 uur: Hoewel trainer René Hake allerminst is te spreken over de schorsing van Bersant Celina, gaat FC Twente niet in beroep. Dat hebben de Tukkers vrijdagavond laten weten. Celina werd voor twee duels geschorst plus een wedstrijd voorwaardelijk vanwege zijn overtreding op PEC Zwolle-speler Danny Holla. De middenvelder mist de duels met Feyenoord en Excelsior.