Wildschut staat heet avondje in Engeland te wachten: Hij weet wat gaat gebeuren

Wildschut staat heet avondje in Engeland te wachten: "Hij weet wat gaat gebeuren"

07-02-2017 09:01

Yanic Wildschut staat een heet avondje te wachten. De 26-jarige Amsterdammer forceerde vorige maand een vertrek bij Wigan Athletic, en laat dat dinsdag de tegenstander van zijn nieuwe club Norwich City zijn.

Het geeft het competitieduel in het Engelse Championship een extra lading. Wildschut kan een vijandige ontvangst van de Wigan-fans verwachten. "Hij weet wat gaat gebeuren als hij terugkomt", citeert The Daily Star Norwich-manager Alex Neil. "Maar ik denk niet dat het een probleem vormt."

Wigan nam het transferverzoek van de voormalige speler van onder andere sc Heerenveen in januari niet in dank af. "Spelers zijn de held of de vijand wanneer ze terugkeren. Zaken veranderen snel in het voetbal", zegt Neil. "Wildschut is 25 en hij heeft veel ervaring. Hij is een grote, gelukkige vent. Ik denk niet dat hij zich zorgen maakt."

Wildschut vierde zaterdag zijn basisdebuut voor zijn nieuwe werkgever. Norwich, waar Mitchell Dijks ook debuteerde in de basis, won op bezoek bij Cardiff City (0-1).