Dit was de ochtend: opvolger Petrovic bekend, Korotaev maakt eerste slachtoffer

Dit was de ochtend: opvolger Petrovic bekend, Korotaev maakt eerste slachtoffer

08-02-2017 12:00
3

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

ADO wil Groenendijk woensdagmiddag al presenteren
ADO Den Haag heeft niet lang moeten zoeken naar een opvolger voor Zeljko Petrovic. Volgens meerdere bronnen wordt Alfons Groenendijk woensdagmiddag al gepresenteerd als de nieuwe trainer van de Hofstedelingen. Naar verluidt heeft commissaris Martin Jol, die al een grote stem had in het vertrek van Petrovic, de komst van Groenendijk doorgedrukt. (Omroep West)

Ajax informeerde in januari naar Boëtius
Oud-Feyenoorder Jean-Paul Boëtius speelt tegenwoordig zijn wedstrijden voor Racing Genk, maar had ook zomaar terug kunnen keren naar de Eredivisie: "Ajax heeft heel even gespeeld in de sfeer van informeren, maar toen al heb ik gezegd dat het voor mij geen optie zou zijn." Ook PSV was in de markt voor de aanvaller die bij FC Basel op een zijspoor was beland, maar de Eindhovenaren kenden te veel twijfels. (Voetbal International)

Eerste vertrek onder Korotaev is een feit
Wout van Stokrom, een van de vier leden van de Raad van Commissarissen van Roda JC, heeft per direct zijn functie neergelegd. Naar verluidt heeft hij grote moeite met de manier waarop de nieuwe mede-eigenaar Aleksei Korotaev toegetreden is tot de club. De overige drie RvC-leden blijven vooralsnog wel gewoon zitten. (De Limburger)

Faber niet gelukkig met uitspraken van Nijland
FC Groningen-trainer Ernest Faber is onaangenaam verrast door de uistpraken van Hans Nijland in de media. De algemeen directeur van de Noorderlingen is niet tevreden over het spel van Groningen en deed daar zijn beklag over; hij is van mening dat er met name in thuisduels meer amusement geboden moet worden. "Ik wil graag attractief spelen, maar ik wil ook winnen," zo reageert Faber. (Dagblad van het Noorden)

Spaanse kranten vol lof over 'blonde, knappe' Cillessen
Jasper Cillessen heeft positieve kritieken ontvangen na zijn optreden in de bekerwedstrijd tegen Atlético Madrid (1-1). Met een fraaie redding voorkwam de voormalig Ajacied in de openingsfase van het duel in Camp Nou een doelpunt van Atlético. 'Cillessen was één van de beste spelers van Barça op het veld,' was het veelzeggende commentaar in de Spaanse pers. (El Mundo Deportivo / SPORT)