'Gepikeerde Jol gaf Petrovic laatste zetje; ADO heeft nieuw duo in vizier'

'Gepikeerde Jol gaf Petrovic laatste zetje; ADO heeft nieuw duo in vizier'

08-02-2017 09:05
20

Martin Jol heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontslag van ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic. De Telegraaf schrijft dat woensdag. Jol is lid van de Raad van Commissarissen bij de eredivisionist. 

Manager voetbalzaken Jeffrey van As had de afgelopen dagen en weken nauw contact met Jol over het technische beleid en dus ook het functioneren van Petrovic. De Telegraaf meldt dat 'de bemoeienis van Jol de doodsteek was' voor de Montenegrijnse trainer. Het is geen geheim dat Jol en Petrovic al een tijdje niet meer goed met elkaar door een deur kunnen. Petrovic scoorde in 2009 geen punten bij zijn vriend toen Jol naar Ajax vertrok en hijzelf bij Hamburger SV besloot te blijven. 

Achter de schermen is Van As ondertussen druk bezig met de opvolging van Petrovic. Alfons Groenendijk heeft op dit moment de beste papieren om de nieuwe leidinggevende te worden in de Hofstad. Hij zit zonder club, na zijn vertrek bij Excelsior in de zomer van 2016. Dirk Heesen is de beoogde assistent van Groenendijk. Hij was tot voor kort de rechterhand van Jerrel Hasselbaink bij Queens Park Rangers. 

Lees ook: Luhukay, Hasselbaink en 5 andere clubloze coaches die ADO kan benaderen