Verdeeldheid binnen Roda over Korotaev: eerste vertrek is een feit

Verdeeldheid binnen Roda over Korotaev: eerste vertrek is een feit

08-02-2017 08:56
15

Wout van Stokrom, een van de vier leden van de Raad van Commissarissen van Roda JC, is per direct terug getreden. Naar verluidt heeft hij grote moeite met de manier waarop de nieuwe mede-eigenaar Aleksei Korotaev toegetreden is tot de club.

Van Stokrom had meer tijd willen krijgen om de gedeeltelijke overname van de club nader te inspecteren. De topman van technische groothandel Berner kan zich niet vinden in de snelheid van het proces, meldt de Limburger. Ook de andere commissarissen, Harm Wiertz, Hessel Meijer en David Jongen, waren overrompeld, maar gaven zich gewonnen nadat een aantal kritische vragen was beantwoord. De beloofde miljoeneninjectie gaf de doorslag.

Desondanks besloot Van Stokrom om per direct zijn taken als rvc-lid neer te leggen. De andere commissarissen blijven aan, maar maken zich zorgen over hun rol in de toekomst. De vrees is dat hun invloed beperkt gaat worden als Korotaev met de scepter gaat zwaaien in Kerkrade. Perschef Rob Goossens bevestigt het vertrek van Van Stokrom. "Met de komst van Korotaev acht hij wellicht het moment rijp om dat een half jaar te vervroegen", aldus Goossens, die aangeeft dat Van Stokrom al van plan was om terug te treden. Van Stokrom trad in juni 2014 aan als commissaris.