Spaanse kranten vol lof over 'blonde, knappe' Cillessen: 'Deed het fantastisch'

Spaanse kranten vol lof over 'blonde, knappe' Cillessen: 'Deed het fantastisch'

08-02-2017 07:49
25

Uitgebreide aandacht in Spanje op dinsdagavond en op woensdag voor het optreden van FC Barcelona-keeper Jasper Cillessen tijdens het bekerduel met Atlético Madrid (1-1). De Oranje-doelman keepte sterk en plaatste zich met Barça voor de finale van het toernooi. Sportkrant El Mundo Deportivo is lovend over Cillessen. 

Met een geweldige redding voorkwam de voormalig Ajacied in de openingsfase van het duel in Camp Nou een doelpunt van Atlético. 'Twee keer greep Cillessen goed in. Daarmee voorkwam hij een voorsprong voor de gasten en zorgde hij ervoor dat Barcelona geen lastige avond tegemoet ging', schrijft de krant. 

'Cillessen was één van de beste spelers van Barça op het veld. Later in de wedstrijd stond hij ook goed bij een inzet van Godin en ook op een schot van Savic anticipeerde hij prima'. Barcelona-trainer Luis Enrique was na afloop van de remise ook erg enthousiast over het optreden van de Nederlandse sluitpost, die dit seizoen steevast onder de lat staat tijdens bekerduels. In de Primera Division kiest Enrique vooralsnog voor Duitser Marc-André ter Stegen.

"Dit is waarom we twee keepers hebben. Jasper deed het fantastisch. We halen geen keepers omdat ze blond en knap zijn, maar omdat ze goed kunnen mee voetballen en belangrijke reddingen verrichten", knipoogde de oefenmeester in gesprek met journalisten. 'Dáárom hebben we Cillessen naar Spanje gehaald."

Wanhoop
Ook het toonaangevende medium SPORT wijdt een groot stuk aan het optreden van de keeper. 'Aan de goal van Atlético kon hij niets doen. Hij bleef de hele wedstrijd rustig, hield zijn hoofd koel als hij de bal aan de voet had. Ja, hij was één van de betere Barcelona-spelers van de avond. Een instormende Correa werd achteloos uitgekapt door Cillessen. Je zag de wanhoop in de ogen bij Diego Simeone toen Cillessen na de pauze een knap schot van Carrasco pakte.'