Grote schrik bij Ajax door winterse omstandigheden: Ik dacht: wat is dit?

Grote schrik bij Ajax door winterse omstandigheden: "Ik dacht: wat is dit?"

12-02-2017 21:34
3

Bertrand Traoré schrok zich rot toen hij vanuit Afrika terugkeerde naar Amsterdam. De aanvaller van Ajax zag dat het flink gesneeuwd had in Nederland. Dat heeft Traoré liever niet.

De Chelsea-huurling was met Burkina Faso actief op de Afrika Cup. Daar is het een stuk warmer dan het momenteel in Nederland is. Bij aankomst in Nederland moest Traoré even slikken. "Ja, de eerste dag schrok ik heel erg", onthult de aanvaller voor de camera van AT5. "Ik dacht: wat is dit? Ik had geen zin om te trainen, maar het is niet anders. Van 30 graden naar -4 is een enorm groot verschil. Ik voel me een beetje ziek worden, maar ik hoop dat het mee gaat vallen. Ze zeggen dat het warmer gaat worden, dus het zal wel goed komen."

Traoré kroonde zich bij zijn terugkomst direct als superheld door in de wedstrijd tegen Sparta vlak voor de rust de wedstrijd open te breken. Na een goede individuele actie schoot hij raak. "Ik wist precies wat ik ging doen. Ik zag de verdedigers voor mij, ik wilde ze passeren en schieten. Toen ik ruimte voor mezelf gecreëerd had, besloot ik door de benen van de verdediger in de korte hoek te schieten. Altijd fijn om met een doelpunt en een overwinning terug te komen."