Janssen: 'Toen hij met Galatasaray kwam, heb ik gezegd dat hij het kon afkappen'

Janssen: 'Toen hij met Galatasaray kwam, heb ik gezegd dat hij het kon afkappen'

18-02-2017 07:14
5

Vincent Janssen doet er alles aan om niet als miskoop de boeken in te gaan bij Tottenham Hotspur. De 22-jarige aanvaller gunt zichzelf tot het einde van het seizoen en wees een overstap naar Galatasaray in de voorbije transferperiode dan ook af.

"Natuurlijk wil je spelen of er in ieder geval bijzitten, maar het is de keuze van de trainer", zegt Janssen, die donderdag in de Europa League tegen Gent op de tribune moest plaatsnemen, in De Telegraaf. "Het enige dat ik kan doen, is zelf een kans afdwingen door mijn best te doen op de training. Ik hoop dat ik er sta, zodra ik die kans krijg."

"Ik heb mezelf minimaal een jaar de tijd gegeven om te slagen, en dat jaar loopt nog", vervolgt Janssen in het Algemeen Dagblad. "Het niveau is echt heel hoog, vorige week stonden we met Spurs tot aan de nederlaag tegen Liverpool tweede in de Premier League. En nu derde. Daarbij komt: ik had pas één jaar op het hoogste niveau gespeeld bij AZ. In korte tijd heb ik dus heel grote stappen gemaakt."

Ondanks het gebrek aan speeltijd zag de Ossenaar een vertrek in januari niet zitten. "Een aantal clubs had interesse, maar niks was in januari een optie, wat mij betreft. Toen mijn zaakwaarnemer met Galatasaray kwam, heb ik gezegd dat hij het meteen kon afkappen. Ik weet niet eens in hoeverre de clubs wel of niet met elkaar hebben gesproken. Maar bij Spurs heb ik van niemand gehoord dat zíj wilden gaan voor een verhuur."