Vitesse-icoon ziet verandering: Bosz was vrij dogmatisch in zijn visie

Vitesse-icoon ziet verandering: "Bosz was vrij dogmatisch in zijn visie"

19-02-2017 08:45
4

Peter Bosz keert zondagmiddag terug op het oude nest. De huidige trainer van Ajax was tussen 2013 en 2016 werkzaam bij Vitesse, de tegenstander van de Amsterdammers. In Arnhem is wel het een en ander veranderd, stelt clubicoon Edward Sturing.

"Elke trainer legt zijn eigen accenten", vertelt Sturing, die assistent is van Fraser, in gesprek met de NOS. "Peter was natuurlijk vrij dogmatisch in zijn visie: druk zetten op de helft van de tegenstander, de vijfsecondenregel. Dat doen we nu niet meer altijd. Dat is ook afhankelijk van tegen wie we spelen. Nu zakken we soms wat verder in."

Vitesse stelde Fraser vooral aan om een mentale slag te slaan. In Sturing heeft hij een medestander. Peter Bosz vertelde eerder dat hij een type voetballer zoals hij zelf was, nu niet meer zou opstellen. De controlerende middenvelder moet volgens hem een voetballer zijn, geen mannetjesputter. Daar zijn Sturing en Fraser het niet per se mee eens.

"Ik zou Peter Bosz altijd in mijn elftal willen hebben", reageert Sturing. "Hij ging nooit een duel uit de weg, was een echte winnaar. Die mentaliteit had ik ook. Ik zou mezelf ook nu nog altijd opstellen, haha." Vitesse en Ajax trappen zondag om 14.30 uur af.