'Koeman werkt weer aan sensationele terugkeer van wereldtopper naar Everton'

'Koeman werkt weer aan sensationele terugkeer van wereldtopper naar Everton'

22-02-2017 16:45
9

Het lijkt er niet op dat Ronald Koeman de komst van Wayne Rooney uit zijn hoofd heeft gezet. Everton is één van kandidaten om de aanvaller van Manchester United te strikken.

Het regent de laatste dagen geruchten over Rooney, die bezig lijkt aan zijn laatste seizoen in dienst van United. Een lucratieve transfer naar China leek het meest voor de hand te liggen, maar ook Everton is van plan om zich in de strijd te mengen. Dat meldt The Daily Mail.

Rooney verdient op dit moment een slordige 270.000 euro per week op Old Trafford, een bedrag dat bij Everton niet wordt betaald. Met een financieel steuntje in de rug van mede-eigenaar Farshad Moshiri zou dat echter wel mogelijk moeten worden. Moshiri hoopt van Everton een Engelse topclub te maken.

Die ambitie wordt mogelijk kracht bijgezet door de komst van Rooney. De 31-jarige aanvaller verliet Everton in 2004 voor Manchester United, waar hij uitgroeide tot alltime clubtopscorer. Rooney speelt dit seizoen tweede viool onder manager José Mourinho. In december stond hij voor het laatst in de basis.

Lees ook: Koeman flirt weer met sensationele transfer: "Hij is zeer welkom bij Everton"