In het kort: Dost weer goud waard en houdt Sporting-titelkansen in leven

In het kort: Dost weer goud waard en houdt Sporting-titelkansen in leven

25-02-2017 22:01
14

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dost weer goud waard voor Sporting
Bas Dost heeft zich weer laten zien bij Sporting Portugal. Zijn ploeg won op bezoek bij Estoril Praia: 0-2. Voormalig Twente- en PSV-spits Bryan Ruiz maakte de openingstreffer, Dost besliste een paar minuten voor tijd de wedstrijd. Zijn twintigste in dertig wedstrijden. Sporting staat derde in de Portugese competitie. Benfica is met 57 punten koploper. FC Porto staat tweede en komt zondag nog in actie.

Sevilla houdt druk op Real en Barça
Sevilla heeft met veel geluk een driepunter overgehouden aan de altijd verhitte derby met Betis. Daardoor staat het na 24 gespeelde wedstrijden nu met 24 punten gelijk met koploper Real Madrid, dat twee wedstrijden minder speelde. Barça staat met 51 punten en een wedstrijd minder dan Sevilla derde. De opvallendste treffer van de wedstrijd Betis - Sevilla kwam van de voet van Durmisi, die de bal kuste en daarna scoorde.

Ajax-fans mogen naar Kopenhagen
Ajax riep de supporters eerst nog op om te wachten met het boeken van reizen in verband met het uitduel in de Europa League, maar de fans hebben groen licht gekregen. De UEFA heeft de Ajax-fans niet gestraft naar aanleiding van de ongeregeldheden in het groepsduel met Standard Luik.

Scheidsrechterswissel bij Ajax-Heracles Almelo
Niet Dennis Higler, maar Serdar Gözübüyük zal zondagmiddag de leiding hebben over Ajax-Heracles Almelo. Higler kampt met een lichte blessure, waardoor hij het duel tussen Sparta Rotterdam en Vitesse van woensdag 1 maart eveneens moet missen. Pol van Boekel neemt de halve finale van de KNVB Beker over van Higler.

ADO Den Haag wederom ingedeeld in Categorie 2
Ondanks de aanhoudende problemen met de Chinese geldschieter Hui Wang is de financiële huishouding van ADO Den Haag beoordeeld als 'voldoende'. De licentiecommissie van de KNVB heeft de Hagenaars wederom ingedeeld in de veilige Categorie 2, zo meldt de club op de eigen website.

Viergever verkozen in UEFA-elftal
Nick Viergever heeft een prima donderdagavond beleefd. De linksback schoot Ajax in de Europa League voorbij Legia Warschau en behoort volgens de UEFA tot de elf beste spelers die op de Europese velden in actie kwamen. Een andere opvallende naam in het Team van de Week is die van Nabil Fekir, die mede verantwoordelijk was voor de afslachting van AZ tegen Olympique Lyon.

Bastia bestraft wegens oerwoudgeluiden richting Balotelli
Het wangedrag van enkele supporters van Bastia tijdens de wedstrijd tegen Olympique Nice op 20 januari is niet zonder gevolgen gebleven. Vanwege het racistisch bejegenen van Nice-spits Mario Balotelli mogen de Corsicanen gedurende drie wedstrijden hun hun harde kern niet toelaten. Bovendien krijgt de club een voorwaardelijke straf van één punt aftrek.

Real Madrid voorlopig zonder Varane
Real Madrid zal het naar verwachting drie weken zonder centrale verdediger Raphael Varane moeten doen. De 23-jarige Fransman liep woensdagavond in de verloren inhaalwedstrijd tegen Valencia een spierblessure in zijn bovenbeen op. Varane zal naar alle waarschijnlijkheid de Champions League-wedstrijd tegen Napoli vanaf de tribune moeten bekijken.