AZ weer in de schoolbanken: Dat zijn eigenlijk tussenexamens

AZ weer in de schoolbanken: "Dat zijn eigenlijk tussenexamens"

09-03-2017 12:39
1

Ron Vlaar ziet de komende wedstrijden van AZ als 'tussenexamens'. Het eindexamen moet gemaakt worden op 30 april, als de Alkmaarders het in de bekerfinale opnemen tegen Vitesse.

"Het is een lange voorbereiding tot 30 april. Elke wedstrijd is wel heel erg belangrijk, dat zijn eigenlijk tussenexamens", zegt de AZ-aanvoerder tegen NH. "Dat zullen we goed moeten doen, zodat we top zijn in die bekerfinale. Daarin moet alles kloppen om te winnen. Dan kun je zo'n seizoen een hele mooie glans geven. Dat is denk ik wat iedereen wel wil."

Persoonlijk gaat het goed met Vlaar. De verdediger was lang uit de roulatie door een hamstringblessure. De trainingen gaan nu een stuk beter. "Ik heb nog niet echt lekker gevoetbald. Dat is gewoon een feit. Maar ik werk er keihard aan. Ik heb deze week tot nu toe goed getraind. Veel dingen bij mezelf gezien waarvan ik denk: hey. Momentjes in een training waarin je automatisch een goede keuze maakt zonder na te hoeven denken. Dat heb ik nodig en geeft vertrouwen."