Flinke jacht op Warner Hahn: zeven (!) Eredivisie-clubs tonen interesse

Flinke jacht op Warner Hahn: zeven (!) Eredivisie-clubs tonen interesse

15-03-2017 12:30
36

EXCLUSIEF - Warner Hahn (24) kan de vruchten gaan plukken van de keeperscarrousel die deze zomer op gang komt in de Eredivisie. Een hele rits Eredivisie-clubs zit achter de aan Excelsior verhuurde Feyenoord-keeper aan.

AZ, Vitesse, sc Heerenveen, PEC Zwolle, ADO Den Haag en FC Twente hebben al een lijntje uitgegooid naar Hahn, die bij Feyenoord nog een contract tot medio 2019 heeft. Wat voor de keeper echter als een paal boven water staat: hij moet komend seizoen gaan spelen. Een eventuele rol als reservekeeper in De Kuip is derhalve niet gewenst. 

Ook Excelsior zou graag verder gaan met Hahn, maar de kans dat dat gebeurt is door de financiële kant van het verhaal klein. Afgelopen zondag gaf Hahn bij De Tafel van Kees op FOX Sports al aan dat hij komend seizoen wil blijven keepen. In deze fase van zijn carrière is het in zijn ogen essentieel dat hij wekelijks minuten maakt.

Overigens staat er achter de toekomst van Brad Jones bij Feyenoord ook nog een vraagteken. De Australiër heeft een aflopende verbintenis en wordt net als Hahn begeerd door een flink aantal Eredivisie-clubs. Voordeel van Hahn is dat veel clubs in eerste instantie de voorkeur geven aan een Nederlands sprekende doelman.

(Wout Stravers / VoetbalPrimeur)